16 feb. '15

Omega Carecool Farma

Omega Logistics neemt Farma gecertificeerde bedrijfswagens in gebruik

Specialist in temperatuurgeregeld vervoer Omega Logistics in Houten heeft twee Farma gecertificeerde bedrijfswagens in gebruik genomen. Leverancier van deze Cruiser CareCool Farma opbouw is dealer Jos Mulder Carrosserie uit Bunnik.


Met de certificatie van Wageningen Universiteit & Research – Food & Biobased Research (Wageningen UR), voldoet Omega Logistics aantoonbaar aan de richtlijnen zoals die zijn opgesteld in de ‘EU guideline on Good Distribution Practice (GDP) of medical products for human use’ van november 2013.


Medicijnen en aanverwante producten moeten vanaf het ophalen bij de groothandel tot aflevering bij de apotheek worden vervoerd en opgeslagen volgens de internationale GDP-richtlijn. Deze strenge regelgeving zorgt ervoor dat de kwaliteit van medicijnen gewaarborgd blijft tijdens de het gehele logistieke traject.

Volgens de GDP-regelgeving moeten de meeste medicijnen opgeslagen en vervoerd worden tussen 15 en 25 graden Celsius. Voor de fijndistributie is dit volgens Omega Logistics directeur Gerard van de Weert een behoorlijke uitdaging. “De deuren van de wagens gaan veelvuldig open en dicht en er worden grote volumes afgeleverd bij bijvoorbeeld apotheken.”

Cruiser CareCool Farma opbouw
Op de Volkswagen Crafters van Omega is een door RTS (voorheen Boyriven Nederland), ontwikkelde Farma koelopbouw geplaatst. De Cruiser CareCool Farma opbouw is de lichtste in de markt. Hierdoor kan er op één transport netto 300 kilo meer goederen meegenomen worden. Alle informatie over de Cruiser CareCool Farma opbouw en andere aanverwante producten is beschikbaar op website www.cruiser-carecool.nl 

Jos Mulder Carrosserie in Bunnik is verantwoordelijk voor de opbouw van de koelopbouw. Autotemp Claasen in Amsterdam heeft de installatie van het Dometic CareCool gecombineerde verwarmings- en koelsysteem voor haar rekening genomen. Omega Logistics is specialist op het gebied van warehousing en transport en biedt onder andere maatwerkoplossing voor de healthcare sector. Omega Logistics won recent de FD Gazelle Award en is het snelst groeiende bedrijf in Nederland in de transportsector.

“Deze twee nieuwe bedrijfswagens zijn volledig getest op alle eisen die de GDP-regelgeving stelt”, vervolgt De Weert. “In de laadbak zitten temperatuursensoren die real-time in verbinding staan met onze planners. En de wagen heeft een GPS-volgsysteem dat gekoppeld is met de temperatuur in de laadbak. Als de temperatuur in de laadbak onder de 15 of boven de 25 graden komt krijgt de planning automatisch een waarschuwing. Bij afwijkingen van de gestelde temperatuur range kan er direct gehandeld worden. Hierdoor is Omega Logistics in staat om tijdens de distributie volledig aan de GDP-regelgeving te voldoen.”

Let's build together