6 okt. '15

Ford dealer Ardea bezoekt FARMA transporteurs met GDP-gecertificeerde koelopbouw

FORD-dealer ARDEA, met 17 vestigingen in de randstad een van de grootste FORD-dealers van het land, heeft een FORD Transit demo voorzien van een Farma-opbouw.


Deze opbouw is volgens de GDP richtlijn Farma gecertificeerd. Ardea bezoekt u graag om deze primeur aan u voor te stellen.

De EU heeft in 2013 een nieuwe richtlijn voor GDP (Good Distribution Practices) van medicijnen voor consumentengebruik afgegeven. Deze is in 2014 in België al verplicht en kan ieder moment in Nederland bij wet worden opgelegd. Toonaangevende Nederlandse transporteurs in de medische sector gedragen zich daarom nu al vlgs. deze GDP richtlijn en rijden met gecertificeerde opbouwen.

Bij dergelijke toepassingen moet de koeltemperatuur, als de deuren van de koelopbouw max. 6 keer per uur worden geopend, tussen 15 en 25 graden Celsius blijven, ook bij een standby tijd van max. 3 uur. De temperatuur in de opbouw wordt in de cabine ingesteld en gemonitord.

RTS, fabrikant van opbouwsystemen, heeft samen met CareCool - Dometic, producent van koelmachines voor koelopbouwen, een opbouw gespecificeerd die door de Universiteit van Wageningen is getest en GDP-gecertificeerd. Resultaat is de lichtste en zuinigste gecertificeerde Farma koelopbouw die in het 3.5 tot 5 ton segment verkrijgbaar is.

Ardea heeft samen met de firma Hofpoel, die FORD landelijk over alle opbouwtypen adviseert en belevert, de Farma demo gerealiseerd en bezoekt het komende jaar logistieke dienstverleners die m.n. apotheken geconditioneerd beleveren. De getrainde Ardea verkopers leggen u tijdens het bezoek graag de voordelen van de Farma opbouw uit en kunnen u ook over andere opbouwtypen of koeloplossingen adviseren. Tevens kan de Farma opbouw multifunctioneel voor ander geconditioneerd transport van b.v. bloemen en AGF worden ingezet.

Let's build together