8 apr. '15

Cura Glass opbouw met kardel LPS systeem

CURA Glass neemt KARDEL LPS-systeem in gebruik

Europa’s grootste leverancier in vakglas CURA Glass heeft een bakwagen en aanhangwagen in gebruik genomen. De bakwagen is uitgerust met een KARDEL LPS-systeem. De opbouwer van dit LPS-systeem is Carrosseriebouw Schevers Schalkwijk bv.


Met het KARDEL LPS-systeem kan CURA Glass snel en zonder obstakels glas laden en lossen. Deze manier van laden en lossen wordt gerealiseerd door de schuifzeilhuif die in harmonicavorm volledig naar de voor- en achterzijde van de opbouw kan worden weggeschoven. Zo kan glas met een kraan op iedere positie op de laadvloer worden geplaatst. Het vernieuwende van dit systeem is dat niet, zoals bij traditionele schuifzeilopbouwen, de rails van een schuifdak de laadrichting beperken. Ook bij zijwaarts beladen biedt het KARDEL LPS-systeem maximale vrije doorgang omdat kopschotten en achterportalen niet langer de doorgang beperken.

Innovatief waterdicht afdeksysteem

Het KARDEL LPS-systeem is een innovatief afdeksysteem dat een vlakke trailer binnen enkele seconden verandert in een afgesloten huiftrailer. De chauffeur kan het systeem eenvoudig bedienen en volledig verplaatsen. Met één hand kan het complete laadplatform vrij worden gemaakt zodat van alle zijden, zonder belemmering, geladen of gelost kan worden. Bij het sluiten van de laadvloer wordt wederom op snelle en efficiënte wijze alles volledig waterdicht afgesloten.

RTS, producent van het KARDEL LPS-systeem, ontwikkelt en levert voor iedere toepassing klantspecifieke oplossingen.

Let's build together