15 dec. '16

Aerodynamische air diffuser & getoogd dakprofiel

Aerodynamisch kapprofiel
Brandstofbesparing en de aerodynamica van bedrijfswagens worden steeds belangrijker. RTS heeft daarom het kapprofiel 425074 optimaal afgestemd op deze marktbehoefte.


Het kapprofiel garandeert een optimale afwerking van iedere moderne vrachtwagenopbouw.

Het kapprofiel is in een nauwkeurig berekende radius getoogd, voor een optimale aerodynamische prestatie. Zie de tekening onderaan deze pagina voor de exacte maatvoering.

 

 

De foto's tonen hoe de strakke afwerking langs de gehele daklijn bijdraagt aan een esthetisch eindresultaat. Het profiel kan voor het lichte en zware segment bedrijfswagens worden toegepast, waarbij aanzienlijke brandstofbesparing in met name het zwaardere segment kan worden gerealiseerd. 

 

 

Air Diffuser
Aanvullend is de air diffuser aan het programma toegevoegd zodat u als carrosseriebouwer de mogelijkheid heeft een volledig aerodynamisch dak samen te stellen, zodat de eindgebruiker nog meer brandstof bespaart. Ook kunt u bij RTS een opbouw met aerodynamisch dak laten samenstellen. 

 

De air diffuser zorgt voor verspreiding van de luchtstroom aan de achterzijde van de vrachtwagen. Dit vermindert een groot deel van de vacuümkracht die bij het gebruik van tradtionele daken aan de achterdeuren zuigt. Doordat de zuigkrachten afnemen, is minder brandstof nodig. Daarnaast blijven de achterdeuren schoner, omdat er minder vervuilende lucht langs de deuren circuleert.

Door opbouwdaken van getoogde dakprofielen en een air diffuser te voorzien bespaart de eindgebruiker brandstof en krijgt de bedrijfswagen een groenere en modernere uitstraling. Met deze vooruitstrevende toepassingen komt uw klant nog beter voor de dag!

Neem voor voorraad en prijsinformatie contact op met onze afdeling Verkoop.

 

Let's build together